Företag till salu

Företag till salu

Östergötland

Välkommen till oss!

Som företagsmäklare har vi ett omfattande utbud av företag till salu som kan passa just dina behov och affärsmål. Oavsett om du är en etablerad entreprenör som vill expandera din verksamhet, en investerare som söker efter möjligheter eller en förstagångsförvärvare som vill köpa ditt första företag, är vi här för att hjälpa dig.

Vi hjälper dig att hitta rätt företag för dig och dina framtida affärsmål!

Vårt utbud av företag till salu

Har du själv ett företag till salu? Vill du även maximera försäljningspriset och hitta en köpare som delar din vision för företaget? Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med att sälja företag!

Våra referenser

Mer om företag till salu

Vi förstår att processen att köpa ett företag kan vara komplex och överväldigande. Därför erbjuder vi omfattande stöd och expertis genom hela processen. Det börjar med en noggrann värdering av företaget för att fastställa ett realistiskt värde och prissättningsnivå. Vårt team av erfarna mäklare kommer att guida dig genom due diligence-processen för att granska företagets ekonomiska och operativa prestanda, samt identifiera eventuella risker och möjligheter.

En varierad portfölj av företag till salu

Vi har en varierad portfölj av företag till salu inom olika branscher och storlekar. Oavsett om du är intresserad av restaurang- och matindustrin, detaljhandel, tillverkning, teknik eller tjänster, har vi alternativ som kan passa dina intressen och kompetens. Vi strävar efter att matcha dig med företag som är i linje med dina färdigheter, intressen och investeringsnivå.

Genom att välja att arbeta med oss som din företagsmäklare får du tillgång till vårt omfattande nätverk och våra resurser, inklusive vår databas med potentiella företag till salu och potentiella köpare. Vi sätter stor vikt vid att upprätthålla högsta nivå av integritet och konfidentialitet under hela processen för att skydda både köpare och säljares intressen.

Så ta steget och kontakta oss idag för att ta reda på mer om våra företag till salu. Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta rätt företag och genomföra en framgångsrik affär som kan förverkliga dina affärsmål och drömmar.

Vanliga frågor och svar om företag till salu

Vilken typ av företag finns tillgängliga för försäljning?

Vi har ett brett utbud av företag till salu över olika branscher och sektorer. Det kan inkludera restauranger, butiker, tillverkningsföretag, teknikföretag, konsultfirmor och mycket mer. Vi strävar efter att ha en mångfald av alternativ för att passa olika intressen och investeringsnivåer.

Hur ofta lägger ni ut nya företag till salu?

Detta varierar eftersom vi lägger inte ut vilka som helst företag till salu. Vi utför företagsvärderingen noggrant för att säkerställa att vi kan lägga ut rätt företag till salu som motsvarar köparnas kriterier. Så det hela styrs av marknadsutbudet i kombination med att vi bedömer att företag till salu uppfyller våra krav. Ibland kan det vara så att vi lägger ut flera företag till salu i månaden och ibland kan det gå ett par månader utan att nytt företag kan läggas ut. Vi har kontinuerlig kontakt med entreprenörer som vill sälja företag, så vi har även objekt som inte finns på hemsidan, därför är det bra om du kontaktar oss direkt.

Hur hjälper ni mig att hitta rätt företag för mina behov?

Vi strävar efter att skapa en nära samarbetsrelation med dig för att få en djup förståelse för dina specifika affärsmål, kompetenser och intressen. Genom att utgå från denna förståelse matchar vi dig med företag till salu som inte bara uppfyller dina behov och önskemål utan även är i perfekt harmoni med din vision.

Vår service sträcker sig långt bortom enbart matchmaking – vi erbjuder också omfattande stöd genom hela processen. Det innefattar allt från att utföra noggranna värderingar, genomföra due diligence och leda förhandlingar för att säkerställa att du inte bara hittar rätt företag, utan även att affären genomförs smidigt och framgångsrikt.

Vad innebär företagsvärdering av företag till salu?

Företagsvärdering av företag till salu är en noga planerad och genomförd process där vi noggrant utvärderar och bedömer det ekonomiska värdet av ett företag. Denna bedömning bygger på en djupgående analys av företagets tillgångar, skulder, intäkter, vinster samt dess potentiella tillväxtmöjligheter.

Genom denna omfattande analys får vi en objektiv och realistisk bild av företagets ekonomiska ställning och framtida potential. Denna värdering spelar en avgörande roll i beslutsprocessen vid köp eller försäljning av ett företag, då den ger dig som kund en solid grund för att fatta välinformerade och välgrundade beslut som gynnar dina affärsintressen på bästa möjliga sätt. Läs mer om företagsvärdering.

Hur säkerställer ni konfidentialiteten i försäljningsprocessen?

Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla konfidentialiteten under varje steg av försäljningsprocessen av företag till salu. All information som delas behandlas med absolut högsta sekretess och följer stränga riktlinjer för dataskydd. Genom användning av konfidentialitetsavtal och implementering av säkerhetsåtgärder garanterar vi integriteten för både köpare och säljare.

Endast seriösa och noggrant utvalda köpare ges åtkomst till detaljerad information om företaget, vilket säkerställer en smidig och trygg försäljningsprocess. På detta sätt kan vi säkerställa en trygg och säker miljö där affärer kan genomföras med förtroende och professionalism.

Kan ni hjälpa mig med förhandlingar och transaktionsprocessen?

Absolut! Vi erbjuder stöd genom hela förhandlings- och transaktionsprocessen. Våra erfarna mäklare kommer att hjälpa dig att förhandla om ett rimligt pris och andra villkor som är gynnsamma för dig. Vi arbetar för att säkerställa en smidig övergång och genomförande av försäljningen så att du kan fokusera på att förverkliga dina affärsmål.

Vad är inkluderat i försäljningen av ett företag?

Innehållet i försäljningen kan variera beroende på det specifika företaget och överenskommelsen mellan köpare och säljare. Vanligtvis inkluderar försäljningen företagets tillgångar, kundbas, varumärke, immateriella tillgångar och goodwill. Det kan även omfatta inventarier, utrustning, lager och fastigheter om dessa är en del av företaget. Se ovan vårt utbud av företag till salu och läs mer om respektive objekt. Skulle du ha någon fråga eller fundering om ett objekt eller hela processen med företag till salu är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Vilka steg ingår i processen att köpa ett företag?

Processen att köpa ett företag innefattar flera steg. Först identifierar vi potentiella företag som matchar dina behov och intressen. Sedan utförs en noggrann värdering och due diligence-granskning av företaget för att bedöma dess ekonomiska och operativa prestanda. Därefter inleds förhandlingar om pris och andra villkor. Efter att avtalet är på plats genomförs transaktionen och företaget övergår i din ägo. Vi stöder dig genom hela processen för att säkerställa en smidig och framgångsrik affär.

Eller så tycker du att något av företag till salu som finns på denna sida verkar vara intressant, och då hör du av dig till oss så berättar vi mer.

Tveka inte att kontakta oss idag om du har ytterligare frågor eller om du vill ha mer information om företag till salu. Vi är här för att hjälpa dig i din företagsförvärvsresa.

I vilka städer har ni företag till salu?

För närvarande har vi företag till salu i hela Östergötland. Såklart i länets två huvudcentrum, därmed har vi företag till salu Linköping och företag till salu i Norrköping. Dessutom har vi olika bolag till salu på flera mindre orter i Östergötland. Vårt affärsnätverk med företagsmäklare som erbjuder företag till salu sträcker sig över hela Sverige, uppdelat i olika regioner. Om du har ett företag till salu som du behöver hjälp med att sälja eller om du funderar på att köpa ett bolag, tveka inte att höra av dig till oss oavsett vart i Sverige du befinner dig!

Vilka typer av bolag har ni till salu?

Vi har följande typer av företag till salu:

 • fordonsverkstad
 • konsultföretag
 • måleriföretag
 • e-handel
 • café
 • livsmedelsbutik
 • verkstadsbolag
 • restaurang
 • med flera

Är du däremot intresserad av en specifik bolagstyp som du inte hittar här är du välkommen att ringa oss på 070 578 60 20 så kollar vi upp det i vårt breda nätverk av företagsmäklare som erbjuder företag till salu.

Vad bör man göra när man vill lägga ut en e-handel till salu?

Att lägga ut en e-handel till salu kräver en specifik strategi för att framhäva dess digitala aspekter och tillgångar. Här är några steg att överväga:

 1. Dokumentation och tillgångsinventering:
  Samla in och förbered all relevant dokumentation, inklusive ekonomiska rapporter, affärsplaner, och en inventarieförteckning över produkter och digitala tillgångar.
 2. Fastställ försäljningspris:
  Anlita en värderingsexpert eller använd online-resurser för att fastställa en konkurrenskraftig försäljningspris baserat på intäkter, tillgångar och eventuell tillväxtpotential.
 3. Optimera webbplatsen och digitala tillgångar:
  Se till att din e-handelswebbplats är optimerad och har en användarvänlig design. Framhäv styrkorna och potentialen hos eventuella digitala tillgångar som sociala mediekonton, e-postlistor och varumärkesidentitet.
 4. Marknadsföring och exponering:
  Använd online-kanaler för att marknadsföra din e-handel. Annonsera på relevanta e-handelsplattformar och överväg att använda dig av en e-handelsmäklare för att nå en bredare publik.
 5. Förbered en detaljerad presentation:
  Skapa en professionell och omfattande presentation av din e-handelsverksamhet. Beskriv tydligt dess nuvarande prestationer, tillväxtpotential och alla unika fördelar.
 6. Använd professionell hjälp:
  Engagera en e-handelsmäklare eller konsult med erfarenhet inom digitala affärer. De kan hjälpa till med att marknadsföra och sälja företaget samt underlätta förhandlingar.
 7. Säkerställ konfidentialitet:
  Skydda känslig information och hantera försäljningsprocessen diskret för att undvika oro bland anställda och kunder.
 8. Förhandlingar och flexibilitet:
 9. Var förberedd på förhandlingar och visa flexibilitet när det gäller olika aspekter av affären, särskilt inom den digitala och teknologiska sfären.
 10. Samarbete med juridiska och finansiella experter:
  Samarbeta med juridiska experter och revisorer för att säkerställa att alla kontrakt och finansiella dokument är korrekta och uppfyller lagkraven.
 11. Genomförande av affären:
  När en köpare är funnen och förhandlingarna är avslutade, se till att genomföra alla nödvändiga steg för en smidig överföring av ägandeskapet.

Att göra en e-handel till salu kräver en noggrann och strategisk planering för att maximera värdet och underlätta en framgångsrik övergång.

Erbjuder ni e-handel till salu?

Ja, vi har e-handel till salu. För närvarande har vi två e-handel till salu. Vi har en e-handel till salu som är verksam inom skönhetsvård och en som säljer hund-och biltillbehör

Utöver detta har vi flera andra e-handel till salu i vårt rikstäckande Tactic företagsförmedlings nätverk. Ring 070 578 60 20 om du vill veta mer.

Vad bör man göra när man vill lägga ut en livsmedelsbutik till salu?

Att lägga ut en livsmedelsbutik till salu kräver noggrann planering och genomförande. Här är några steg att överväga:

 1. Dokumentation och förberedelser:
  Samla in all nödvändig dokumentation, inklusive ekonomiska rapporter, hyresavtal, och inventarieförteckning. Förbered även en översikt över butikens prestationer och potential.
 2. Fastställ försäljningspris:
  Använd professionell hjälp för att fastställa ett realistiskt och konkurrenskraftigt försäljningspris. Det kan innebära att anlita en värderingsexpert eller en företagsmäklare med erfarenhet av livsmedelsbranschen.
 3. Marknadsföring:
  Utveckla en effektiv marknadsföringsstrategi för att nå potentiella köpare. Använd online och offline-kanaler för annonsering och överväg att samarbeta med företagsmäklare för att öka exponeringen.
 4. Förbered en detaljerad presentation:
  Skapa en professionell och attraktiv presentation av din livsmedelsbutik. Fokusera på dess unika egenskaper, kundbas och eventuell tillväxtpotential.
 5. Använd professionell hjälp:
  Engagera en företagsmäklare eller förmedlare med erfarenhet inom livsmedelssektorn. De kan bistå med marknadsföring, förhandlingar och pappersarbete.
 6. Säkerställ diskretion:
  Var försiktig med att hantera processen diskret för att undvika oro bland personal och kunder. Använd dig av ett strukturerat tillvägagångssätt för att hantera potentiella köpares intresse.
 7. Förhandlingar och flexibilitet:
  Var förberedd på förhandlingar och visa flexibilitet när det gäller olika aspekter av affären. Detta kan öka chansen för en framgångsrik försäljning.
 8. Samarbete med juridiska och finansiella experter:
  Arbeta tillsammans med advokater och revisorer för att hantera de juridiska och finansiella aspekterna av affären. Detta är särskilt viktigt inom livsmedelsbranschen där det kan finnas specifika regler och lagar att ta hänsyn till.
 9. Avsluta affären:
  När en köpare är funnen och förhandlingarna är klara, se till att alla nödvändiga steg tas för en smidig övergång av ägandeskapet.

Att sälja en livsmedelsbutik kräver en strategisk och professionell approach för att maximera värdet och underlätta en framgångsrik affär.

Har ni någon livsmedelsbutik till salu?

Ja, vi har faktiskt en livsmedelsbutik till salu i Östergötland. Det handlar om en väletablerad och centralt belägen livsmedelsbutik som har ett brett och omfattande varuutbud av asiatiska livsmedel. Butiken har under flera år vuxit och har en god lönsamhet och en tydligt nischad verksamhet. Ta reda på mer om vår livsmedelsbutik till salu.

Är du nyfiken på flera livsmedelsbutiker till salu är du välkommen att ringa oss på 070 578 60 20 så hjälper vi dig.

Vad bör man göra när man vill lägga ut en restaurang till salu?

Att lägga ut en restaurang till salu kan vara en komplex process. Här är några steg att överväga:

 1. Förbered dokumentation:
  Samla in och förbered all relevant dokumentation såsom ekonomiska rapporter, hyresavtal, och inventarieförteckning. Detta kommer att underlätta för potentiella köpare att bedöma affären.
 2. Fastställ rätt försäljningspris:
  Använd professionell hjälp för att fastställa en rimlig försäljningspris. Det kan innebära att anlita en värderingsexpert eller en mäklare för att få en objektiv bedömning.
 3. Marknadsföring:
  Skapa en effektiv marknadsföringsstrategi för att nå ut till potentiella köpare. Det kan inkludera annonsering online och offline, samt samarbete med företagsförmedlare.
 4. Använd professionell hjälp:
  Överväg att anlita en företagsmäklare eller förmedlare med erfarenhet av restaurangbranschen. De kan hjälpa till med marknadsföring, förhandlingar och hantering av pappersarbete.
 5. Skapa en attraktiv presentation:
  Utforma en professionell och attraktiv presentation av din restaurang, inklusive dess unika egenskaper och potential för köpare.
 6. Nätverk och diskretion:
  Använd ditt nätverk och var försiktig med att hantera försäljningsprocessen diskret för att undvika oro bland personal och kunder.
 7. Förbered dig för förhandlingar:
  Var beredd på förhandlingar och ha klart för dig vilka aspekter av affären som är viktiga för dig. Flexibilitet kan vara nyckeln till en framgångsrik affär.
 8. Samarbeta med advokat och revisor:
  Engagera professionella som advokater och revisorer för att hjälpa till med den juridiska och finansiella sidan av affären.
 9. Slutför affären:
  När du har hittat en köpare och förhandlingarna är klara, se till att alla juridiska och finansiella aspekter hanteras noggrant för en smidig överföring av ägandeskapet.

Att sälja en restaurang är en strategisk process, och att involvera experter kan underlätta för att säkerställa en lyckad affär.

Vad bör man göra när man vill lägga ut en redovisningsbyrå till salu?

Att lägga ut en redovisningsbyrå till salu innebär specifika överväganden för att potentiella köpare ska känna sig trygga med affären. Här är några steg att ta:

 1. Förbered dokumentation och finansiella rapporter:
  Samla in och förbered alla relevanta dokument, inklusive ekonomiska rapporter, klientlistor, anställdas kompetens och eventuella avtal.
 2. Fastställ försäljningspris:
  Anlita en värderingsexpert med erfarenhet av redovisningsbranschen för att fastställa ett konkurrenskraftigt försäljningspris baserat på intäkter, lönsamhet och kundbas.
 3. Kommunicera med befintliga kunder och anställda:
  Informera dina nuvarande kunder och anställda om planerna att sälja företaget. Detta kan bidra till att minska oro och skapa en smidig övergång.
 4. Marknadsföring och nätverkande:
  Använd branschspecifika nätverk och marknadsföringskanaler för att nå potentiella köpare. En mäklare med erfarenhet inom redovisningsbranschen kan också vara till stor hjälp.
 5. Förbered en detaljerad presentation:
  Skapa en professionell presentation som framhäver företagets styrkor, kundrelationer och expertis inom redovisningsområdet.
 6. Säkerställ konfidentialitet:
  Skydda känslig information genom att kräva potentiella köpare att skriva under sekretessavtal. Detta är särskilt viktigt inom redovisningsbranschen där integritet är avgörande.
 7. Använd professionell hjälp:
  Engagera en företagsmäklare eller konsult med specialisering inom redovisning och företagsförsäljningar. De kan hjälpa till med marknadsföring, förhandlingar och processhantering.
 8. Förhandlingar och övergångsplanering:
  Var förberedd på förhandlingar och överväg att inkludera en övergångsplan för att underlätta för köparen och säkerställa att kundernas behov fortsätter att mötas.
 9. Samarbete med juridiska och finansiella experter:
  Arbeta med erfarna juridiska och finansiella experter för att granska och hantera kontrakt och överenskommelser.
 10. Slutför affären:
  När en överenskommelse är nådd och förhandlingarna är klara, se till att genomföra alla nödvändiga steg för en smidig övergång av ägandeskapet.

Att sälja en redovisningsbyrå kräver en noggrann strategi för att bevara klientrelationer och säkerställa en framgångsrik affär. Att samarbeta med experter inom branschen underlättar ofta denna process.

Viktiga frågor som ställs vid analys av företag till salu

 1. Vilken är anledningen till försäljningen av företaget?
 2. Vad är företagets årliga intäkter och vinster?
 3. Vilka tillgångar och skulder ingår i företagets tillgångsportfölj?
 4. Finns det några pågående rättsliga tvister eller juridiska frågor som påverkar företaget?
 5. Finns det specifika tillväxtmöjligheter eller utmaningar för företaget på marknaden?
 6. Vilka är de största konkurrenterna och hur påverkar de företagets verksamhet?
 7. Vilka är de anställdas roller och hur påverkas de av en eventuell företagsövergång?
 8. Finns det några speciella tillgångar, patent eller immateriella rättigheter som tillhör företaget?
 9. Vilka är de primära kundsegmenten och hur lojala är de?
 10. Vilka är de viktigaste operativa processerna och systemen inom företaget?

Samarbetspartners

Rulla till toppen